Pentagoon Academie is in samenwerking met en op vraag van de Boekhandel Dominicanen te Maastricht dit jaar aan de slag gegaan met boeken geschreven door David Van Reybrouck.
Omdat wij een heterogene groep van fotografen zijn, die zowel in België als in Nederland hun oorsprong kennen, hebben wij ons laten inspireren door beide werken: Congo en Revolusi.
De cursisten mochten ieder zelf een onderzoek uitvoeren naar connecties, linken of thema’s die handelen over de kolonisatie van de landen Congo en Indonesië.
Deze unieke blikken leveren een bijzonder mooie en verscheiden tentoonstelling op. Elke foto vertelt een persoonlijk verhaal. Het zijn intieme inkijken in de wereld van Congo en Revolusi alsook in de wereld van de fotografen op zich.
De foto’s doen vragen rijzen, zetten aan tot denken, wekken emoties op en ook hoop. Het is om die reden dat we moeten blijven de wereld vastleggen en anderen inspireren. Ons doel is om deze positieve boodschap te delen met de rest van de wereld.
Het is een thema dat geen grenzen kent en om die reden wordt de tentoonstelling aan beide zijden van de grenzen van België en Nederland getoond om zo ook het internationale karakter ervan te benadrukken.
Veel kijkplezier namens de cursisten Digitale Beeldverwerking Fotografie Pentagoon Academie, Boekhandel Dominicanen Maastricht, Standaard Boekhandel Tongeren en de Openbare Bibliotheek Tongeren.
Deelnemende cursisten zijn Geert Baar, Ancy Camps, Francis Hardy, Bert Jeurissen, Ruud Keijmis, Hans Knipsael, Karin Merken, Thea Niemarkt, Theo Poolen, Renata Rigova, Theo Roosen, Chantal Smeets, Victor Van de Putte, Vincent Van den Bergh, Rob Vandueren en Inge Verjans. Dit alles is gebeurd onder leiding van Stephanie Vandeput, docent aan de Pentagoon Academie.